Μύθος: Είμαι μικρός έμπορος που παίρνει περιστασιακά κάρτες γι' αυτό δεν χρειάζομαι PCI.

  • Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Υπάρχει μια κοινή αντίληψη από επιχειρηματίες που διατηρούν μικρές επιχειρήσεις, οτι βρίσκονται εκτός κινδύνου λόγω του μεγέθους τους. Αυτό όχι μόνο είναι λάθος, αλλα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι στο επίκεντρο των επιθέσεων για κλοπή δεδομένων διότι οι εγκληματίες γνωρίζουν οτι τα μέτρα ασφαλείας τους είναι ελλειπή αν όχι ανύπαρκτα.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΩ;

Περισσότερα από 340 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ενεπλάκησαν σε παραβιάσεις της ασφάλειας μόνο στις ΗΠΑ από το 2005 μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς πλέον το ηλεκτρονικό έγκλημα και ειδικότερα η ηλεκτρονική απάτη, αρχίζει να μετατοπίζεται σε μικρούς εμπόρους, διότι οι περισσότεροι έχουν χαμηλά ή και μηδενικά μέτρα ασφάλειας για τα δεδομένα των Πιστωτικών Καρτών. Περισσότερο από το 80% των επιθέσεων έχει στόχο τους μικρούς εμπόρους.

Περισσότερα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΩ;

Είστε υπεύθυνος για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων πιστωτικών καρτών από τη στιγμή που εισάγονται σε οποιοδήποτε σύστημα της επιχείρησης σας και κατά την αποθήκευση ή επεξεργασία τους. Το καλύτερο που θα είχατε θεωρητικά να κάνετε , είναι να μην αποθηκεύετε κανένα ευαίσθητο δεδομένο, πράγμα που είναι τις περισσότερες φορές δύσκολο εάν όχι αδύνατο. Η συμβατότητά σας με το πρότυπο PCI DSS standard περιλαμβάνει τους παρακάτω τομείς προστασίας:

Περισσότερα

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

Το Συμβούλιο (PCI Council) είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση των προτύπων ασφαλείας, ενώ η επιβολή της εναρμόνισης με τα πρότυπα PCI Security Standards επιβάλετε από τις εταιρίες πιστωτικών καρτών (Visa,M astrcard κλπ). Οι προδιαγραφές αφορούν όλους τους οργανισμούς που αποθηκεύουν, επεξεργάζονται ή διαβιβάζουν δεδομένα πιστωτικών κάρτών. Οι προδιαγραφές αυτές, αφορούν επίσης προγραμματιστές λογισμικού και τους κατασκευαστές εφαρμογών και συσκευών που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Περισσότερα